MANİSA / ŞEHZADELER - Selimşahlar Ertürk Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan milli bayramlarımızdandır. 1925'te çıkarılan bir yasa ile milli bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu yıl Cumhuriyetimiz'in 100. yılı. Cumhuriyet Bayramımızı okulumuzda coşkuyla kutladık. Nice 100 yıllar yaşa CUMHURİYET!

Ekm

Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Sınıflarımızı, okulumuzu bayraklarla süsledik, panolarımızı donattık. Cumhuriyet Bayramı törenleri için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Ekm

Codeweek kapsamında okulumuzda uyguladığımız etkinlikler;

Code.org İle Kodluyorum

Mobil Kod ile Uzayı Geziyorum

Cody İle Kodluyorum

Ekm

İlçe Milli Eğitim müdürümüz Bayram IŞIK, okulumuzu ziyaret etti, bayrak törenine katıldı.

Ekm

Bu yıl Manisa Büyükşehir Fuar Merkezi'nde 6.sı gerçekleştirilen Manisa Kitap Fuarı 'nı (22 Eylül-1 Ekim) ziyaret ettik.

Ekm

İlköğretim Haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani Eylül ayının 3.haftası kutlanıyor. Biz de okulumuzda İlköğretim Haftası kapsamında etkinlikler düzenledik.

May

Öğrencilerin aidiyet ve kültür, hoşgörü duygularının gelişimine katkıda bulunmak, Manisa ilinin milli tarihini ve milli kültürünü bilen, doğal zenginliklerine sahip çıkan ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarabilecek öğrenciler yetiştirerek tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak amacıyla "Şehrim Benim Evim" projesi 8 yıldır ilimizde uygulanıyor. Proje kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında okulumuz ilçe 2.si olmuştur. Bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ara

Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk yılında Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir.

Ara

Türkiye'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 84.yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Eyl

İlköğretim Haftası kapsamında okulumuzda program düzenlendi. Okulun ilk haftası boyunca ders girişinden önce İlköğretim haftasının önemini belirten konuşmalar, şiirler okunarak öğrencilerimizin bunu kavramasını, okula adapte olma sürecinin hızlandırılmasını sağlamaya çalıştık. Bu hafta, çocukların eğitim ve öğretimin, okuma yazma bilmenin değerini anlaması adına oldukça öenm taşımaktadır.

Tem

2021-2022 eğitim-öğretim yılını bitirmenin coşkusuyla bugün karnelerimizi, takdir, teşekkür ve başarı belgelerini verdik. Mezun olan öğrencilerimizle mezuniyet pastasını kestik. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Haz

Okulumuzda yıl sonu şenlikleri kapsamında resim-teknoloji tasarım sergisi, uçurtma uçurma, oyun parkı, maskotlarla eğlence, yüz boyama, balon etkinlikleri yapıldı. Gözleme ve pamuk şeker de etkinliklerimize eşlik etti.  Öğrencilerimizin doyasıya eğlendiği bir gün oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Bandırma vapuru ile Samsun'a çıkmıştır. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler ile devam etti. Öğrenciler müzik öğretmenimizin de kemanıyla eşlik ettiği oratoryo çalışmalarını sergilediler. Okulumuz 1. sınıf öğrencileri takla gösterileri yaptılar. Bayramımızı coşkuyla kutladık.